ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ТЕРНИСТИЙ ШЛЯХ ДО ВИСОТ
14.09.2019 / Газета: Слава хлібороба / № 37 / Тираж: 2681

Компанія ”ТІС відзначила 25 — річчя своєї діяльності

На своїй сторінці в Фейсбук компанія «ТІС» розмістила наступний текст.

Якщо ви не були у нас 6 вересня, значить, ви пропустили найграндіознішу вечірку на Чорному морі за останні 25 років!

Адже в п'ятницю разом з колегами, друзями і партнерами ми зібралися прямо в порту, щоб відзначити двадцятип'ятирічний ювілей компанії «Трансінвестсервіс».

Ми довго готувалися до цієї події. І організовували це свято насамперед для того, щоб подякувати всій команді і наших партнерів за роботу, співпрацю і підтримку. Адже завдяки їм «ТІС» став лідером портової галузі країни і найбільшим морським транспортним вузлом України.

Починаючи 25 років тому з одного покинутого причалу, ми «з нуля» самостійно побудували найбільший технологічний порт в країні. Протягом останніх років компанія утримує лідерство по вантажообігу в Україні. У 2018 році «ТІС» обробив 25,6 млн тонн або п'яту частину всіх вантажів. А за 8 місяців 2019 року наростив вантажообіг ще на 37% — до 20,5 млн тонн.

Ми почали святкування з фільму про те, що таке морський порт і чому він такий важливий для кожного, адже саме через порт десятки

тисяч звичних товарів і продуктів потрапляють до мільйонів українців. На святі ми згадали і подякували засновника компанії і її багаторічного керівника Олексія Михайловича Ставніцера. На його честь у цей вечір всі судна і поїзди, що стояли в «ТІС», дали символічний «гудок». Також прямо на великій сцені відзначили кращих працівників порту, які працюють в компанії чи не з першого дня її заснування.

Для наших гостей ми організували неймовірне світлове шоу «П'яти елементів», а також концерт неповторної Злати Огнєвіч, ліричного Бум-бокса і енергійних музикантів Franz Ferdinand .

Друзі!

Дякуємо кожному, з більш ніж 5 тисяч гостей за те, що розділили з нами цей неймовірний день.

Дякуємо за теплі привітання і просто фантастичну атмосферу. Ваші щирі емоції та добрі побажання надихають нас на нові висоти і «зарядили», як мінімум, на найближчі 25 років!

6 вересня компанія «Трансінвестсервіс», як найбільший транспортний вузол України, відсвяткувала своє 25-річчя. До ювілейного свята було також приурочено й офіційний запуск компанією «М.В. Карго» сучасного зернового терміналу «Нептун», який називають одним з найбільших інвестиційних вітчизняних проектів. Святкові заходи відзначалися масштабно, весело і дружно.

Андрій Ставніцерта Філіпп Грушко — надійні ділові партнери

PORTFEST, присвячений важливим датам, приніс присутнім чимало приємних вражень та відчуттів. Серед його vip-персон чимало представників відомих зарубіжних та вітчизняних бізнесових структур, урядовці, почесні гості, журналісти багатьох авторитетних засобів масової інформації країни, в т.ч. і газети «Слава хлібороба». На святкових заходах були присутніми й члени трудових колективів «TIC», «М.В. КАРГО», делегації мешканців багатьох сільських та селищних рад Лиманського району, які брали участь у різноманітних конкурсах, майстер-класах, слухали гарну музику, розважалися на свіжому повітрі. Одним словом — гарно відпочивали.

А починалося будівництво «ТІС» чверть століття тому на території занедбаного причалу на Аджа-ликському лимані. Найпотужніший нині об'єкт пор-то-промислової зони не лише Лиманського району, а й усієї України, ще в 90-ті роки минулого століття споруджувався зусиллями двох талановитих та неординарних особистостей, яким довелося підкорювати не одну висоту, що траплялися на їхньому життєвому шляху — Олексія Михайловича Ставніцера та Олега Джумберовича Кутателадзе. Недарма ж кажуть, що мрії мають властивість здійснюватися, якщо цього дуже сильно бажати.

З погляду сьогодення можна з впевненістю сказати, що справді доленосною подією у 1994 році стало заснування Олексієм Михайловичем Ставніцером разом з Олегом Джумберовичем Кутателадзе компанії «Трансінвестсервіс». «ТІС» став фактично першим приватним морським портом в Україні. Інфраструктура «ТІС» створювалася майже з нуля — це 8 власних причалів загальною довжиною два кілометри й п'яти транспортних терміналів, три з яких — зерновий, вугільний і міндобрив — найбільші в Україні. Для забезпечення діяльності «ТІС» було побудовано 60 кілометрів залізничних шляхів, в тому числі 6 кілометрів магістральних, переданих державі; проведено поглиблення акваторії лиману в обсязі 7 млн куб м донного мулу і виїмка ґрунту на суші в обсязі 6,5 млн куб м.

«ТІС» неодноразово перемагав в Національному морському рейтингу України в різних номінаціях, серед яких — «Досягнення року» протягом останніх чотирьох років. У 2008-2011 роках «ТІС» займає 1-е місце в Україні серед портів з перевалки сухих вантажів. Національним морським рейтингом України Олексій Ставніцер був двічі визнаний «Людиною року» в транспортній сфері — у 2008 і 2009 роках.

Після тривалої хвороби Олексій Михайлович Ставніцер помер 27 лютого 2011 року.

Розпочату ним справу, разом з іншими співзасновниками, нині продовжують його сини — Єгор Гребенніков та Андрій Ставніцер. До речі, Андрій є не лише генеральним директором компанії «ТІС», а й співвласником компанії «М.В. Карго», яка нині володіє зерновим терміналом «Нептун».

На сьогодні «ТІС», випереджаючи Чорноморський, Южненський та Одеський порти, є найбільшим транспортним терміналом на Україні. Підприємство перевалює різні вантажі: зерно, мінеральні добрива, вугілля, руду, контейнери. Компанія «ТІС» не лише сама з року в рік помітно зміцнює свої виробничі можливості, а й дозволяє активно розвиватися Визирській ОТГ, на території якої знаходиться, в тому числі, і усьому району: підприємство формує 60% всього обсягу районного бюджету.

І в цьому є чималою заслуга і Олега Джумберовича Кутателадзе, кандидата юридичних наук, співзасно-вника ТОВ «ТІС», глави його наглядової ради, депутата Одеської обласної ради.

Що таке сучасний порт і наскільки важлива його діяльність для добробуту країни, наочно показав динамічний ігровий фільм, який презентували на святкуванні. Невеличка короткометражка здійняла справжній фурор серед глядачів, бо кожен зміг побачити, який вклад він робить особисто у розвиток портового підприємства.

Звертаючись на ювілейному заході до багатотисячного колективу, співзасновник та генеральний директор «ТІС» Андрій Ставніцер, зокрема сказав:

— Ми пройшли великий шлях, до наймогутнішого транспортного вузла в країні й на Чорному морі. Ми — справжня кузня кадрів. Нам пощастило виростити найкращу команду фахівців в країні, які, образно кажучи, щоденно вдихають життя в тисячі тонн металоконструкції змушуючи цього робота керувати пароплавами й вагонами. Колектив «ТІС» і є душею цього підприємства, а коли робиш щось з душею, обов'язково виходять добрі справи.

— Нам, разом з командою, вдалося з маленького термінала побудувати найбільший транспортний вузол в Україні, — продовжив думку колеги у своєму виступі Олег Кутателадзе. — Це навіть не порт, тому що у нашому розпорядженні є й морські термінали, і залізниця. Чому так сталося? Бо у нас чудова команда однодумців. А ще у нас з Олексієм Ставніцером була велика мрія, яка стала реальністю.

— Здійснюючи перезавантаження, наш колектив дозволяє українським товарам «подорожувати» до різних країн. Нашу українську продукцію купують навіть у найвіддаленіших куточках планети, — наголосив у своєму виступі Єгор Гребенніков, співзасновник підприємства «ТІС».

— Це свято не лише для певної частини компанії, —сказав, виступаючи на святі, Віталій Кутателадзе, співзасновник «ТІС», директор ТОВ «TIC-Вугілля», депутат Лиманської районної ради. — Це свято всієї галузі й всієї країни, бо кожен робить свій внесок. І важливо, коли його робиш, робити це на благо інших. Компанія «ТІС» має велике майбутнє і разом, однією командою, титул «найкращої ми здобуватимемо з року в рік.

Під час урочистої церемонії були нагороджені співробітники компанії, котрі за всі роки застосували свої знання, розум, кмітливість і нескінченну працьовитість на благо рідного підприємства.

Тим, наскільки ефективним може бути село, на території якого працюють такі потужні підприємства, поділився колишній очільник Визирки Олександр Токменінов:

— Я сам працював на цьому підприємстві. Прийшов на «ТІС» у 2002 році. І добре, коли підприємство працює і розвивається. Коли мене обрали головою сільради, то ще раз переконався у плюсах транспортного вузла. По-перше — наповнення сільського бюджету. Ні у кого в районі не було таких надходжень від податків, як у нашого села. Визирка просто розквітла. Бажаю «ТІС» і надалі розвиватися на благо нашої громади також.

Нинішній голова Визирської сільради Валерій Стоілакі вважає, що завдяки успішній роботі транспортного вузла «ТІС» в районі утворилася одна з най-благополучніших громад України:

— Підприємство, яке гримить не тільки на Одеську область, а й на всю Україну, ось воно — знаходиться на території Визирської сільради. Тут працює дуже багато людей, а ми отримуємо великі податки, завдяки чому утримуємо наші населені пункти, які увійшли до громади.

Завдяки «ТІС» з'явився шанс на розвиток і у села Любопіль. Так вважає Олександр Рембач, староста села Любопіль Визирської ОТГ:

— Зрозуміло, що без «ТІСу» не було б ані громади, ані бюджету, на який ми розраховуємо. Багато жителів села Любопіль працюють на «ТІС», задоволені роботою, отримують гідну зарплату. Сьогодні хочеться побажати компанії і подальшого економічного процвітання.

Як вже згадувалося вище, компанія «М.В. Карго» цими сонячними вересневими днями офіційно запустила в роботу сучасний, один з найпотужніших в Україні зернових терміналів — «Нептун». Вартість цього гіганта становить 150 мільйонів доларів. Його побудували компанії «М.В. Карго» та «Каргіл».

На церемонії відкриття терміналу віце-президент американської компанії «Каргіл» Роджер Янсен розповів, що для реалізації цього проекту дуже складно було знайти надійного партнера в Україні, але компанія знайшла його і сьогодні плідно співпрацює з «MB Карго».

Проект був задуманий ще у 2011 році, а через три роки розпочалося будівництво терміналу. І ось зерновий термінал «Нептун» відкритий. Його проектна потужність — 5 мільйонів тонн зернових на рік.

Говорить співвласник «М.В. Карго» Андрій Ставніцер:

— Я стверджую, що вийшло все добре, на високому міжнародному рівні. Зерновий термінал дійсно є одним з найпотужніших та технологічніших на Чорному морі. І, звичайно, ми дуже раді співпрацювати з компанією «Каргіл», яка має 150-ти річні традиції та високі стандарти роботи.

За інформацією директора з розвитку «М.В. Карго» Філіппа Грушко, термінал «Нептун» буде обробляти вантажі не тільки компанії «Каргіл», а й інших клієнтів. Таких сьогодні вже чотири, а буде більше, через те, що термінал «Нептун» використовує всі транспортні переваги, які існують в найбільшому транспортному хабі країни — порту Южний.

На сьогодні термінал здатний перевалити понад 250 залізничних вагонів на добу. Важливу опцію залізничних перевезень, на базі транспортного вузла «ТІС», може надати клієнтам термінал «Нептун» — це маршрутні поїзди.

Зерновий термінал «Нептун» — це не лише 300 додаткових робочих місць, а ще й додаткові надходження від сплачених податків до бюджету Визирської об'єднаної територіальної громади, на землях якої працює підприємство.

Вже у ході будівництва зернового терміналу «Нептун», ним була надана допомога з модернізації інженерних мереж с. Визирка.

Зерновий термінал «Нептун» було урочисто відкрито. Під час проведення свята, під навантаження був поставлений перший корабель — балкар STARERACLE, який, взяв на борт майже 56 тисяч тонн зерна пшениці, котру він доставить до Індонезії.

Після офіційної частини святкування, розпочався грандіозний концерт, який відкрила сольним виконанням Гімну України відома українська співачка Злата Огнєвіч. Потім мікрофон перейшов до групи «Бумбокс».

Яскраве враження глядачі отримали від шоу «П'ятий елемент».

Хедлайнерами святкування стала британська група «FranzFerdinand», номінована свого часу на «Греммі.

Вся глядацька аудиторія весь час була учасником подій, які відбувалися на сцені або підмостках

для артистів. Так, дійсно, публіка була у захваті, але одночасно й переживала за виконавців складних номерів, що відбувалися на висоті, під штучним дощем та справжнім вогнем. І лише високий професіоналізм дозволив їм виконати все бездоганно, від чого всі глядачі отримали насолоду. А завершальний феєрверк, який засвітив всю площу та навколишню водну акваторію, утворив цей вечір незабутнім для кожного, хто був гостем свята, яке закінчилося близько опівночі.

Компанія «ТІС» і весь її колектив заслужили на те, аби так достойно відзначити «срібний ювілей». І, як зазначила зі сцени одна з нагороджених працівниць компанії, хай «срібло» переходить у «золото».

Тож попереду, ми певні, у компанії «ТІС» ще 25 років плідної діяльності на благо всієї України.

M.V.Cargo

1. Найсучасніший і один з найбільших зернових терміналів в Україні проектною потужністю 5 млн тонн зернових на рік. Забезпечить більш як 10 % українського експорту.

2. Один з найбільших інвестиційних проектів в аграрній галузі за останні роки вартістю $ 150 млн.

3. Проект реалізується світовою продовольчою корпорацією Cargill і українською компанією MV Cargo за фінансової підтримки EBRD і IFC.

4. Починаючи з травня 2018 року працює в тестовому форматі й на кінець серпня 2019 року обробив близько 1,8 млн тонн зернових.

5. Один з найбільш глибоководних зернових терміналів в Україні. Глибина причалу терміналу # 25 -16 м.

6. Потужності одноразового зберігання зернових — близько 290 тис. тонн зернових, і це — одні з кращих показників для України.

7. Склад підлогового збереження — один з найбільших об'єктів такого класу вУкраїні. Місткість — до 80 тис. тонн зернових.

8. На терміналі 14 силосів місткістю по 15 тис. тонн кожен. Загальна місткість — до 210 тис. тонн

зернових.

9. На терміналі встановлено найкраще обладнання від провідних українських та світових брендів: швейцарських, італійських, німецьких, угорських, американських, французьких. Силоси — найсучасніша модель одного з провідних світових виробників — GSI, закриті конвеєрні стрічки, — HiRoller і InterSystems, зерноочисне обладнання від німецької Buller, зерносушарка — Bonfanti.

10. Конвеєрні стрічки є одними з найвищих показників виробництва для зернових терміналів в Україні -1500 2000 тоннгод.

11. На терміналі «з нуля» побудовані станції розвантаження автомобілів і залізничних вагонів: 790 вантажівок із зерном на добу може обробляти станція розвантаження автомобілів, 256 залізничних вагонів із зерном на добу — станція розвантаження залізничних вагонів.

12. Компанія вже побудувала майданчик накопичення на терміналі на 10 (вантажівок, які очікують розвантаження або після візування, а також планує побудувати майданчик за територією терміналу на 500 вантажівок. Для упорядкування автомобільної логістики впроваджена JIT + програма.

13. Завантаження судна типу Post-Panamax менш ніж за 36 годин.

14. Лабораторія з найсучаснішим обладнанням для визначення якості зерна.

15 Місія терміналу — щодня забезпечувати українським фермерам доступ на ключові міжнародні ринки збуту.

Сьогодні «ТІС» — найбільший морський транспортний вузол України і лідер вантажообігу серед українських портів. До групи входять 5 сучасних спеціалізованих терміналів: «TIC-Зерно», «ТІС-Міндо-брива», «ТІС-Руда», «TIC-Вугілля» і «ТІС-Контейнерний термінал». Кожен з них — один з лідерів у своєму сегменті. «ТІС» пов'язує українських експортерів і імпортерів з більш ніж 1500 портами по всьому світу — Латинською Америкою, Європою, Центральною і Південно-Східною Азією. Крім терміналів, компанія володіє й управляє найбільшою приватною залізничною інфраструктурою терміналів, в тому числі влас-ною залізничною станцією.

У 2018 році «ТІС» обробив 25,6 млн тонн або п'яту частину всіх вантажів, які обробляють українські порти. За 8 місяців 2019 року компанія наростила вантажообіг в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 37% — до 20,5 млн тонн.

За час роботи «ТІС» інвестував в розвиток власних портових 11 залізничних активів понад $ 770 млн власних коштів.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014