ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЗАСІДАТИМУТЬ ЧАСТІШЕ
07.09.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 68(22087) / Тираж: 8525

Із кворумом 61 депутат і 30 питаннями порядку денного 4 вересня відбулася 26 сесія обласної ради, яку провів її новообраний голова Сергій Паращенко.

Практично на самому початку пленарного засідання більшість підтримала пропозицію позафракційного депутата Олексія Кобильнікова про внесення до порядку денного проєкту рішення про розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Аргументи ініціатора такі: мовляв, призначення відбувалося з порушеннями, директор ніяк не звітує перед депутатами про стан довіреної йому установи, до того ж там начебто стався ганебний випадок — побили колишнього 75-річного керівника музею.

На захист Олександра Ройтбурда виступили кілька осіб, зокрема й виконувачка обов’язків голови ОДА Світлана Шаталова. Втім вирішальним став спіч першого заступника голови облради (фракція «Опоблок») Вадима Шкаровського, який акцентував увагу на тому, що в музеї досі не проведено необхідної інвентаризації, а депутати взагалі не знають, що там відбувається.

За звільнення директора-реформатора, зна-ного в Україні і світі художника проголосував 51 обранець, троє були проти, двоє утрималися, а 28 не голосували.

Надалі депутати оптимізували роботу обласної ради, внісши певні зміни до регламенту. Відтепер пленарні засідання скликатиметься не рідше разу на два місяці й на них уже не виноситимуть більше 50 питань, до того ж ці питання до початку сесії мусять бути досконально вивчені та опра-цьовані. Відтак, на сесію депутати мають приходити підготовленими. А от норму про те, що всі проєкти рішень спершу виносяться на розгляд профільних комісій з регламенту, прибрали.

Облрада схвалили рішення про оголошення конкурсу з пошуку інвестора будівництва паркінгу біля Палацу спорту, що на проспекті Шевченка, 31. Обіцяють прозору процедуру. Переможець отримає право звести об’єкт на земельній ділянці площею 0,5 га і висотою 10 м. Він має вміщати 200 автомобілів, орієнтовна вартість проєкту — 56 мільйонів гривень. Облрада отримає 10% від загальної кількості місць у цьому паркінгу, а рештою розпоряджатиметься інвестор.

Більшістю голосів депутати підтримали рішення про відчуження ще трьох ділянок на території Одеси, які, ймовірно, також підуть під забудову: шмат землі обласного онкодиспансеру, дещо з промислових площ видавництва «Чорномор’я» тощо.

Далі було підтримано проєкти рішень щодо внесення змін до двох чинних регіональних програм — підтримки розвитку книговидання та засобів масової інформації і цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

До речі, сьогодні, 7 вересня, прихильники Олескандра Ройтбурда скликають однодумців на пікет-протест до обласної ради, аби вона своїми рішеннями не ганьбила наш край на весь світ.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012