ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Треба вчитись перемагати
19.06.2019 / Газета: Одесские известия / № 46(5169) / Тираж: 18937

Літнього спекотного дня 17 червня у концертному залі санаторію «Одеський» відбувся 12 Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Одеський зорепад». Сорок вісім юних артистів Березівського району, які виступили вельми успішно і як танцюристи, і як співаки, завзято підтримував напучуванням та аплодисментами депутат Одеської обласної Ради Олександр Адзеленко. Більше того, він ще до відкриття фестивалю переконливо сказав: ось побачите, мої діти себе покажуть. Саме так: мої діти.

За нинішню депутатську каденцію, Олександр Васильович встиг багато добрих справ зробити. Багато в чому завдяки його наполегливості у Березівці капітально відремонтовано музичну школу — приміщення не мало ремонту більше шістдесяти п’яти років. Придбано нові музичні інструменти — баяни, піаніно тощо. Отже юні музиканти тепер мають кращі умови для навчань. До речі, колись у 2006 році Олександру Васильовичу подарували піаніно. Він не довго думаючи, передав його в спеціалізовану музичну школу імені професора П.С. Столярського.

Окрім того, лише за минулий рік у Березівському районі стали до ладу чотири спортзали — два у Березівці, по одному у Розквіті і Ставковому. І до всього цього доклав зусиль Олександр Адзеленко. Особливо багато було роботи на одному зі спортивних об’єктів Березівки. Потрібно було захаращений, занедбаний Будинок кооператора повністю відремонтувати, переобладнавши в спортивний зал, який можна було б навіть назвати районним палацом спорту. Нині вже підписано договір на придбання сюди спортивного інвентарю. Нині в Розквіті закінчується капітальний ремонт Будинку культури, незабаром розпочнеться благоустрій території першої школи в Березівці. Відповідні документи вже підписано. А далі треба братись за капітальний ремонт будівлі райвійськкомату. Олександр Адзеленко допомагає і райлікарні на меценатські, а не бюджетні кошти. Нещодавно передав для хворих меду. На спонсорські гроші допомагає підопічним будинку-притулку. Нещодавно для всіх дітей придбав вишиванки, постійно привозить харчі: цитрусові, курячі стегенця тощо. Але працював і працює Олек­сандр Васильович не тільки в Березівському районі, а й у Розділь­нянському, Великоми­хай­лів­ському, Білгород- Дністров­ському. І в Одесі також. Олександр Васильович згадує про добре організоване в торік свято День Молдованки, району, який можна назвати в історичному, культурологічному сенсах душею обласного центру, без якого і Одеса — не Одеса.

Взагалі, спортивна тема є особливою для депутата обласної Ради Адзеленка, оскільки Олександр Васильович є президентом Федерації самбо Одеської області. Він із захопленням розповідає про спортивне свято в Кароліно-Бугазі в День захисту дітей — Чемпіонат України із самбо серед школярів, в якому взяло участь більше шестисот юних спортсменів. І не тільки з України, а й з Білорусі. Розпочато підготовку до чемпіонату із бойового та спортивного самбо, що має відбутись у вересні в Чорноморську. Тут же в Кароліно-Бугазі було організовано спортивну зустріч для воїнів-афганців. Ще один спортивний об’єкт, яким опікується депутат, стадіон на базі Білгород- Дністровського педучилища. Один із напрямків роботи Адзеленка — реалізація в області кабмінівської програми, яка має на меті впровадження в навчальний процес кожної школи уроків самбо. Програма втілюється в життя в Березівському та інших районах області, хоча й не так швидко, як би хотілося. Є певна інерція на місцях, нерозуміння. Проте Адзеленко вважає, що перспективи — є. Про уроки самбо Олександр Васильович говорить як про потужний інструмент виховання та здоров’я школярів.

- Уроки самбо роблять людину сильнішою, витривалішою та прищеплюють у школярів таку якість, як відповідальність. Такі уроки вчать молодь перемагати. Перемагати супротивників, перемагати власні недоліки, перемагати лінь та зміцнювати характер, — впевнений Олександр Адзеленко, — сильна молодь є будівничим сильної держави. Сильна людина перемагає не тільки в спорті, а й в житті.

Що ж треба задля того, аби бути депутатом, котрий працює задля суспільного блага і виконує свої обіцянки перед виборцями? Адже обіцяють багато. Варто лише подивитись на бігборди, де кандидати у обранці наввипередки обіцяють пенсії підняти, ліфти наладнати, дороги відремонтувати, парки облаштувати... А згодом обіцянки-цяцянки так і залишаються на бігбордах.

- Перш за все,- каже Олександр Адзеленко, — треба не мати власного бізнесу — таке моє переконання. Якщо у депутата є бізнесові справи, то так чи інакше він буде використовувати своє депутатство по цій лінії. Тобто, конфлікт інтересів неминучий. Ти або заробляєш гроші, або працюєш для виборців. У мене бізнесу немає, відтак я всі свої сили і можливості можу спрямувати на виконання суто депутатських зобов’язань. Але депутат — і це ще одне моє переконання — не річ у собі. Так не можна казати: я зробив оте чи оте, це моя заслуга. У всіх корисних справах, що вдалося втілити в життя, заслуга обласної Ради як колективного органу, заслуга нашої держави. І за великим рахунком, це заслуга людей, платників податків. Бо в першу чергу саме за їхні кошти будуються та ремонтуються об’єкти соціальної інфраструктури: школи, дитсадки, лікарні тощо.

Олександр Васильович як депутат, котрий добре знає свій округ, знає настрої людей, переконаний у великому потенціалі реформи із децентралізації. Він каже, що реформа вже дає позитивні наслідки, і справу варто довести до кінця, аби Україна стала справді європейською цивілізованою державою. За словами Адзеленка, децентралізація — це двигун для соціально-економічного зростання. Але людям треба пояснювати, інформувати їх, а з цього боку держава робить мало, це прогалина у добрій справі.

Які плани на майбутнє? Олек­санд­ру Васильовичу виборці пропонують балотуватись у народні депутати України, хоча він цього і не планував. Але, мабуть, треба дослухатись до людей, так правильніше, краще. У Березівці пам’ятають, як Адзеленко на посаді голови райдержадміністрації «підняв» район з сімнадцятого місця на друге. І знають, що він вміє перемагати, працюючи для людей.

Автор: Александр Кумайгородский

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012