ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Реалiзацiя i захист прав людини з питань, що стосуються дiяльностi органiв Пенсiйного фонду Украïни
14.12.2018 / Газета: Порто-франко / № 45(1438) / Тираж: 22000

Вiдповiдно до ст. 46 Конституцiï Украïни громадяни мають право на соцiальний захист, що включаε право на забезпечення ïх у разi повноï, частковоï або тимчасовоï втрати працездатностi, втрати годувальника, безробiття з незалежних вiд них обставин, а також у старостi та в iнших випадках, передбачених законом.

Це право гарантуεться загальнообов`язковим державним соцiальним страхуванням за рахунок страхових внескiв громадян, пiдприεмств, установ i органiзацiй, а також бюджетних та iнших джерел соцiального забезпечення; створенням мережi державних, комунальних, приватних закладiв для догляду за непрацездатними.

Пенсiï, iншi види соцiальних виплат та допомоги, що ε основним джерелом iснування, мають забезпечувати рiвень життя, не нижчий вiд прожиткового мiнiмуму, встановленого законом.

Пенсiйний фонд Украïни ε центральним органом виконавчоï влади, дiяльнiсть якого спрямовуεться i координуεться Кабiнетом Мiнiстрiв Украïни через мiнiстра соцiальноï полiтики Украïни. Основним завданням Пенсiйного фонду Украïни ε реалiзацiя державноï полiтики з питань пенсiйного забезпечення, призначення (перерахунок) пенсiй та пiдготовка документiв для ïх виплати; забезпечення своεчасного i в повному обсязi фiнансування та виплати пенсiй.

Для Пенсiйного фонду Украïни належний рiвень поiнформованостi населення щодо своïх прав та обов`язкiв ε запорукою успiшного втiлення державноï полiтики у сферi пенсiйного забезпечення, вiдповiдно i соцiального спокою.

Своεчасне i зрозумiле iнформування про змiни в пенсiйному законодавствi про права i обов`язки громадян — важлива частина дiалогу ПФУ iз суспiльством. Саме тому головне управлiння Пенсiйного фонду Украïни в Одеськiй областi проводить активну роз`яснювальну роботу, в тому числi через засоби масовоï iнформацiï: газети «Чорноморськi новини», «Одеськi вiстi», «Порто-Франко», «Вечерняя Одесса».

Важливими джерелами iнформацiï, яка найбiльш широко висвiтлюε приорiтети державноï пенсiйноï полiтики та стану ïï реалiзацiï, ε офiцiйнi перiодичнi видання Пенсiйного фонду Украïни «Пенсiйний кур`εр» та «Вiсник Пенсiйного фонду Украïни», на сторiнках яких читач може знайти багато iнформацiï з питань пенсiйного забезпечення громадян, реалiзацiï прав та виконання обов`язкiв роботодавцiв та застрахованих осiб, а також може отримати вiдповiдi фахiвцiв на рiзнi проблемнi питання.

На сьогоднiшнiй день iснуε законодавча база для практичноï реалiзацiï громадянами наданого Конституцiεю Украïни права на звернення. Це насамперед Закон Украïни «Про звернення громадян».

Кожний громадянин, який звертаεться до органiв Пенсiйного фонду маε право на шанобливе ставлення до себе з боку працiвникiв органiв Пенсiйного фонду; безперешкодно подавати заяви, скарги, пропозицiï з питань, якi стосуються пенсiйного забезпечення; звертатись на особистий прийом до керiвникiв та спецiалiстiв органiв Пенсiйного фонду; оскаржувати рiшення органiв Пенсiйного фонду нижчого рiвня до органiв Фонду вищого рiвня або в судовому порядку.

Громадяни мають право знайомитись у примiщеннях органiв Фонду з матерiалами своεï пенсiйноï справи, особового рахунку, з iнформацiεю про себе, яка занесена до електронноï бази даних органiв Фонду; вимагати надання завiрених в установленому порядку копiй документiв, що знаходяться у пенсiйнiй справi та копiй розпоряджень про призначення (перерахунок) пенсiï; знайомитись в органах Фонду з нормативно-правовими актами на пiдставi яких призначено пенсiю, робити з них виписки та копiï; одержувати будь-яку iншу iнформацiю про своε пенсiйне забезпечення, яка знаходиться у володiннi органiв Фонду.

Поряд з цим з метою сприяння забезпеченню правового захисту конституцiйних прав, свобод та iнтересiв громадян органами виконавчоï влади залучено представника головного управлiння Пенсiйного фонду Украïни в Одеськiй областi до роботи Громадськоï приймальнi, яка розташована в примiщеннi Головного територiального управлiння юстицiï в Одеськiй областi.

Прийом громадян в Громадськiй приймальнi здiйснюε головний спецiалiст вiддiлу контролю правильностi призначення пенсiй на спецiальних умовах та iноземних пенсiй управлiння пенсiйного забезпечення головного управлiння Пенсiйного фонду Украïни в Одеськiй областi Дуброва Свiтлана Валерiïвна щомiсячно у перший понедiлок мiсяця з 14.00 до 17.00.

Крiм цього, обслуговування громадян в об'εднаних управлiннях Пенсiйного фонду Украïни в м. Одесi та Одеськоï областi здiйснюεться за принципом €диного вiкна», в мiсцях прийому розташованi iнформацiйнi стенди, на яких розмiщено зразки документiв, якi громадяни можуть подавати до органiв Фонду, витяги iз законодавчих та нормативно-правових актiв, якi стосуються статутноï дiяльностi органiв Фонду, iнформацiя про керiвництво Пенсiйного фонду Украïни, головного управлiння та управлiнь Фонду, а також графiк прийому громадян посадовими особами вiдповiдних органiв Фонду тощо, для громадян з обмеженими можливостями встановлено кнопку виклику спецiалiста управлiнь Фонду.

На робочих станцiях спецiалiстiв об`εднаних управлiнь Пенсiйного фонду Украïни в м. Одесi та Одеськоï областi, якi здiйснюють прийом громадян, встановлено електронну законодавчу базу «Нормативнi акти Украïни», що даε змогу оперативно надати для ознайомлення громадянам законодавчий, або нормативно-правовий акт, який регулюε правовiдносини у порушеному питаннi.

Додатково зазначаεмо, що продовжуεться iнформування населення щодо можливостi надання електронних звернень до державноï установи «Урядовий контактний центр» за телефонним номером 1545, а також щодо функцiонування веб-порталу Пенсiйного фонду Украïни (http://portal.pfu.gov.ua), де кожен громадянин може переглянути розмiр своεï заробiтноï плати, пенсiï, стаж або подати звернення до будь-якого управлiння Пенсiйного фонду.

Пiдготовлено юридичним управлiнням

головного управлiння

Пенсiйного фонду Украïни

в Одеськiй областi.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014