ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одесі презентували «арсенал» нової української школи
23.05.2018 / Газета: Одесские известия / № 39(5063) / Тираж: 18937

В основі успіху нової української школи є інтереси дитини, формування її відкритості, вміння адаптуватися до життя і сміливо висловлювати свої думки. Але, окрім моральних та світоглядних цінностей, школа повинна мінятися ще технічно та технологічно.

Інновації для шкільної освіти – сенсорні панелі, інтерактивні дошки, парти з вбудованими екранами, роботи для навчання програмуванню, сучасні учнівські меблі, оновлені кабінети природничо-математичних предметів, комп’ютеризоване LEGO для молодших класів, сучасні кабінети з електронним устаткуванням і навіть уроки фізкультури з 33-ма видами спорту – презентували на виставці «Арсенал ідей нової української школи».

Виставка відбулася за ініціативи голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова та за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Майже 30 вітчизняних виробників представили ідеї з модернізації навчального процесу.

«Арсенал ідей нової української школи» відвідали педагоги та директори навчальних закладів загальної середньої освіти, педагогічних училищ Одеської області, делегації з Кіровоградської, Херсонської та Миколаївської областей.

Відкрила виставку міністр освіти України Лілія Гриневич, яка перебувала з робочим візитом в Одесі.

– Ми готові розвивати український освітній ринок для того, щоб освітній контент і обладнання вироблялося в Україні, а не купувалося за кордоном. Майже один мільярд гривень йде на обладнання з державного бюджету для початкової школи, зокрема для перших класів. Сорок відсотків – в навчально-методичне забезпечення, обладнання, ще сорок – на меблі та двадцять відсотків – на комп’ютерну техніку. Органи місцевого самоврядування повинні збалансувати ситуацію. Тому на кожну школу буде різна інвестиція, в залежності від параметрів школи, від можливостей місцевих органів самоврядування. Якщо ми візьмемо всю інвестицію в цілому, а не тільки на початкову школу, то це – два з половиною мільярди гривень. Ми хочемо, щоб реформа нової української школи реально відбулася, – заявила пані Гриневич.

На виставці міністра освіти супроводжував губернатор Одеської області Максим Степанов, який зазначив, що деякі елементи експозиції, представлені на виставці, вже працюють в школах Одеської області.

– Ми обладнали новий сучасний кабінет української мови в Болграді. Зараз проходять тендерні процедури по закупівлі устаткування для кабінетів фізики, хімії та математики всіх опорних шкіл, – розповів губернатор.

Вже цієї осені першокласники всієї країни навчатимуться по-новому. Процес обіцяють зробити цікавим, технічно оснащеним.

Одеська область першою в Україні стала готувати вчителів для нової української школи. За новими стандартами підготовлено вже 250 вчителів в Одеському, Балтському та Білгород-Дністровському педагогічних училищах в рамках проекту «Нове покоління вчителів для української школи».

Вже першого вересня вони отримають свої перші класи нової української школи. Сподіваємося, що все вдасться і старт реформи виявиться вдалим.

Автор: Марина Мунтян

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012