ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПОВЕРНЕМО РАЗОМ ІЗ КРИМОМ
13.01.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 3-4(21913-21914) / Тираж: 8525

Росія, заявив Володимир Путін, готова передати Україні її ж військові кораблі, авіатехніку і бронетехніку, що знаходяться в анексованому Криму.

За його словами, йдеться про «десятки кораблів і бойових літаків» і що вони в «жалюгідному стані». «Але це вже, — зауважив господар Кремля, — не наша справа, вона в такому практично і була, за ці роки ніким не обслуговувалася, звичайно». Путін хоче, щоб українські військові приїхали до Криму і забрали техніку самі, але зазначив, що Росія готова «допомогти їм здійснити транспортування до Одеси».

Його прес-секретар Дмитро Пєсков назвав таку пропозицію ще одним «жестом доброї волі», щоб «зрушити процес україн-ського врегулювання з мертвої точки».

В Україні теж не забарилися з коментарями несподіваного припадку щедрості керманича країни-агресора.

Щоправда, не на найвищому державному рівні. В ефірі телеканалу «112 Україна» речниця Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца сказала, що МЗС опрацьовує питання щодо заяви президента Російської Федерації, зауваживши, що це «питання має багато аспектів».

Командувач українських ВМС віце-адмірал Ігор Воронченко заперечив слова Путіна про те, що на момент анексії півострова українська військова техніка була всуціль несправною. Він повідомив, що на березень 2014-го із восьми бойових кораблів не на ходу був лише один — ВДК «Ольшанський», а на корветі «Луцьк» практично закінчувалися ремонті роботи. Щодо берегових частин, то, за його словами, «там залишилося техніки на два батальйони БМП і два батальйони БТРів... (БТР вимагали ремонту на 15—20%), було сім дивізіонів артилерії і чотири мінометні батареї». Українська ж авіація, готова виконувати польоти, під час анексії була піднята і переміщена на материк, додав командувач.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав пропозицію Путіна «принизливою подачкою», наголосивши: «Тим, хто вже клюнув на принизливу подачку Путіна: якщо у вас нема честі і національної гордості, то хоча б не виставляйте себе на вселенську ганьбу. Не треба тішити ворога і розчаровувати друзів. Так просто не ганьбіть Україну!».

У свою чергу віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи ініціативу Москви, на своїй сторінці у Фейсбуці написала: «Крим за кораблі не продаємо, не здаємо і не вимінюємо. Так, це наші кораблі, вкрадені Путіним. Доведені до жахливого стану, як і сам Крим, окупантами. Все, до чого торкається «русский мир», стає непридатним. Ми повернемо Крим і всю українську власність там, у тому числі й кораблі. Як і Донбас».

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011