ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Новини області
10.01.2018 / Газета: Одесские известия / № 3(5027) / Тираж: 18937

Льодова вистава

У спортивно-концертному комплексі «Одеський Палац спорту» на льодовій арені СДЮШОР «Крижинка» пройшла новорічна благодійна вистава для дітей з малозабезпечених сімей. Молоді фігуристи виконали складні танцювальні номери, потішили глядачів веселими жартами. Наприкінці свята всі охочі мали змогу поковзати по льоду під наглядом інструкторів.

– Дякую Наталії Тютюнник та Германові Когану за такий подарунок. Адже всі діти однаково заслуговують на дива під час новорічних свят. Спільними зусиллями ми повертаємо Одеському Палацу спорту статус головної льодової арени Одещини, готуємося до масштабних спортивних подій, – зауважив із цього приводу голова обласної ради Анатолій Урбанський.

За рахунок сонячних електростанцій

До 2021 року виробництво власної електро­енергії із сонячної енергії в Одеській області має зрости більш ніж утричі. Наразі цей показник становить 4,7% від загального електроспоживання регіону, а саме 300 мільйонів кВт/годин на рік. За чотири роки його планують збільшити до близько 1 мільярда кВт/годин.

– В Одеській області триває розвиток енергетичної галузі, що спеціалізується на отриманні енергії з відновлюваних джерел. Наразі за так званим зеленим тарифом у регіоні працюють 15 об’єктів сонячної енергетики. Цей тариф – механізм, що заохочує виробляти електроенергію з альтернативних джерел. За ним держава закуповує електроенергію у приватних осіб, – повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.

За його словами, на материковій території України Одеська область посідає перше місце за обсягами потужності сонячних електростанцій. Це зумовлено активністю бізнесового середовища, реалізацією політики «зеленого тарифу», електродефіцитністю окремих регіонів України та відносною простотою будівництва СЕС.

Видобуток вапняку

До 30 січня РДА має укласти договір з ТОВ «Грабівський вапняк». Підприємство після спецдозволу на користування надрами здійснюватиме первинну обробку вапняку на території кар’єру в с. Грабове. Воно, зокрема, зобов’язується забезпечити раціональне та комплексне використання земельних ділянок, охорону надр і довкілля, створити сто робочих місць для жителів району, забезпечити надходження податків та інших платежів до бюджету, внесення плати за використання землі.

Трохи цифр

Торік завдяки роботі Кілійського районного центру зайнятості працевлаштовано 1362 особи, причім 22 з них – на нові робочі місця. Одна особа започаткувала підприємницьку діяльність, скориставшись допомогою у формі одноразової виплати. До робіт тимчасового характеру було залучено три з половиною сотні безробітних. Професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації було охоплено понад триста осіб.

Тим часом управління соцзахисту населення нагадало мешканцям району, що затверджено новий розмір мінімальної заробітної плати – 3723 гривні. З нового року змінився і прожитковий мінімум для працездатних осіб, який перші шість місяців складатиме 1762 грн. З 1 липня ця сума підніметься до 1841 грн, а з 1 грудня – до 1921 грн.

Вже рік на території України діють нові трудові штрафи, зокрема за неоформлення найманих працівників, оформлення на неповний робочий час при фактичному виконанні роботи повний робочий час, виплату зарплат «у конвертах». Нині порівняно з торішніми вони зросли на близько 15%.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011