ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ХТО ПОСІЯВ — ТОЙ І ЗБИРАЄ
07.09.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 81(21872) / Тираж: 8525

На Одещині за фактами рейдерського захоплення врожаю порушено більше десяти справ.

За місяць роботи штабу боротьби з аграрним рейдерством вдалося зупинити десятки спроб захоплення врожаю чи землі на території нашої області. За деякими фактами вже розпочато кримінальні провадження, таких справ наразі більше десяти. Про це йшлося на засіданні штабу, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Терещук, повідомляє прес-служба ОДА.

Як зазначив посадовець, спроби рейдерства зафіксовано у всіх районах. Здебільшого, скрізь порушникам допомагають представники влади чи поліція. «Рейдери працюють у тісному зв’язку інколи з правоохоронними органами, інколи з адміністраціями, з міськими головами. Так сталося в Ширяївському районі. Вже підготовлена інформація для прокурора та начальника поліції області, до генерального прокурора, щоб було проведене службове розслідування щодо участі правоохоронців у цих схемах та вжиті відповідні заходи. Якщо це стосується представників влади, то також буде реакція з боку голови ОДА. По кожному факту ми працюємо індивідуально, але все має бути в рамках закону: хто посіяв урожай — той його і збирає», — наголосив Олександр Терещук.

За словами представників поліції, аби з’ясувати, хто саме має збирати врожай на тій чи іншій ділянці, потрібні експертизи документів, а це займає час. Однак деякі матеріали вже готують до передачі до суду.

«Гаряча пора була в червні, коли збирали пшеницю, й ось тепер, коли збирають соняшник та інші пізні культури. Нещодавно подібні випадки були в Ізмаїлі та Ананьєві. Поліція відразу виїхала, зупинила всі роботи, потім з’ясували, хто власник, і він уже зібрав урожай», — зауважив начальник управління превентивної діяльності Національної поліції в Одеській області Іван Іщенко.

Нагадаємо, антирейдерський штаб створено на початку серпня. До нього увійшли представники ОДА, головного територіального управління юстиції в Одеській області, правоохоронних органів тощо. Сформовано кілька мобільних груп, які у разі виникнення конфліктів виїжджають в райони.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012