ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Шана тим, хто стояв насмерть
02.09.2017 / Газета: Одесские известия / № 64(4990) / Тираж: 18937

Одеська міжрегіональна секція ветеранів внутрішніх військ та Національної гвардії України взяла участь у заходах, присвячених Дневі Державного Прапора України, Дневі Незалежності України, та вшанувала пам’ять воїнів, які загинули під час Другої світової війни.

З нагоди Дня Державного Пра­пора України та 26-ї річниці Незалежності України активісти ветеранського руху військових частин Національної гвардії міста Одеси взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України.

З вітальним словом виступили заступник голови Одеської міжрегіональної секції асоціації ветеранів внутрішніх військ та Національної гвардії України, ветеран військової служби Василь Миколайович Фьодоров та заступник начальника Південного територіального управління по роботі з особовим складом полковник Андрій Сафошкін.

Нагороди від голови Одеської обласної ради, начальника Управління Південного ОТО та командира військової частини 3014 отримали бійці Національної гвардії – відмінники служби.

По закінченні урочистої частини гвардійці – учасники АТО та активісти ветеранського руху разом відвідали селище Августівку, де у серпні 1941 року точилися тяжкі бої. Маючи перевагу в силі та артилерії, ворог атакував позиції 3-го батальйону 25-ї Чапаєвської дивізії та 1-го батальйону 136-го запасного полку. 106 воїнів, що захищали цей рубіж, спочивають тут у братській могилі. Вклонитися їм приїхали нацгвардійці.

На масивній чавунній плиті, яку вінчає вінок із лаврових листків – символ безсмертної слави, викарбувано слова: «Вам, безсмертним ровесникам майбутнього, які стояли тут насмерть».

– Ми віддаємо данину поваги героїзму, стійкості і мужності учасникам Другої світової війни. Вони любили свою батьківщину, стояли насмерть і з честю, до кінця, виконали свій військовий обов’язок, – зауважив голова ветеранської організації Августівської сільської ради Володимир Олек­сандрович Норенко під час покладання квітів до монумента.

Без перемоги над нацизмом не було б і незалежної України. Сьо­годні вірність Військовій присязі та Українському народові, мужність і стійкість демонструють сучасні герої, які захищають територіальну цілісність держави в зоні АТО.

– Ми свято шануємо пам’ять героїв Августівки та захисників міста Одеси, – сказала секретар Августівської сільської ради Олена Миргородська.

Також екскурсанти побували біля пам’ятника односельцям, що захищали Августівку. Ветеранів та гвардійців привітала Августівський сільський голова Олена Таран. Вона висловила слова вдячності ветеранам та гвардійцям за те, що вони пам’ятають, шанують героїв Другої світової війни і проводять роботу щодо увічнення пам’яті про них.

Автор: Володимир Бєлов

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011