ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Вічна пошана героям Кримки
31.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 58(3092) / Тираж: 6008

28 травня в селі Кримка Первомайського району відбувся урочистий мітинг, на якому вшановувалась пам'ять місцевих жителів, що далекого 1941 року організували підпільну організацію «Партизанська іскра».

Партизанський загін, у склад якого входили юнаки та дівчата, займався не тільки розповсюдженням агітматеріалів, а й улаштовував диверсії проти окупантів та допомагав радянським військам. На жаль, діяльність організації було викрито, а більшість учасників «Партизанської іскри» розстріляли.

Під час свого виступу заступник голови облдержадміністрації В'ячеслав Рукоманов сказав, що, звичайно, подвиг молодих людей за масштабністю не можна порівняти зі Сталінградською битвою чи форсуванням Дніпра, але той факт, що в невеликому селі було створено партизанський загін, уже є величезним досягненням. Можливо, вклад у Велику Перемогу саме «Партизанської іскри» виглядає як крапля в морі, проте без цієї краплі та багатьох прикладів відваги та патріотизму у різних куточках Радянського Союзу неможливо собі уявити того потоку, який очистив Європу та світ від коричневої чуми.

У свою чергу, перший заступник голови обласної ради Володимир Пащенко зазначив, що обласна рада за останні декілька років виділила близько 900 тисяч гривень на ремонт пам'ятника та музею в селі Кримка і в подальшому депутатський корпус буде всіляко допомагати цьому селу.

Володимир Валентинович навів народну мудрість, що людська пам'ять занадто коротка, тому потрібно кожного року нагадувати жителям області та держави про звичайних хлопців та дівчат, які у страшні роки війни виявили велику мужність та стали справжніми народними героями. Без таких людей, що на фронті та в тилу віддавали останні сили та своє життя, неможливо уявити собі перебіг подій 70 річної давнини.

Після завершення мітингу відбулося вшанування героїчного подвигу героївпідпільників хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника учасникам «Партизанської іскри».

Варто зазначити, що на святі були присутні не тільки гості із сусідніх районів Миколаївщини, а й представники Кіровоградської, Одеської, Запорізької та Дніпропетровської областей, тому можна з упевненістю казати — про героїзм партизанів із Кримки відомо далеко за межами Первомайського району.

Автор: Дмитро ШВАРЦ

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016