ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ДО ОЗДОРОВЧОГО СЕЗОНУ ГОТОВІ!
31.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 58(3092) / Тираж: 6008

Нараду з керівниками дитячих оздоровчих закладів провів 27 травня голова облдержадміністрації Микола КРУГЛОВ. Метою зустрічі було оцінити готовність закладів до прийому дітей, адже оздоровчий сезон ось-ось розпочнеться.

Микола Круглов зауважив, що 20 травня відбулося засідання Кабінету Міністрів України, ключовими питаннями якого були, по-перше, готовність інфраструктури до початку сезону відпусток, по-друге, забезпечення своєчасної виплати відпускних працівникам бюджетної сфери, зокрема, освітянам. Губернатор відразу додав, що проблем з такими виплатами на Миколаївщині наразі немає і не буде протягом літа. «Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, — зазначив керівник області, — персональна відповідальність за готовність закладів до літнього оздоровлення й відпочинку, а також за своєчасну виплату відпускних працівникам бюджетної сфери покладена безпосередньо на голів обласних державних адміністрацій. Я буду сам особисто контролювати ці питання, а контролювати я вмію і розбиратись вмію», — наголосив Микола Петрович і нагадав, що він видав розпорядження щодо перевірки готовності закладів відпочинку до початку оздоровчого сезону і створив відповідну комісію.

Не задовольнила голову облдержадміністрації ситуація зі зменшенням видатків на оздоровлення: порівняно з минулим роком сума скоротилася на 209 тис. грн. А тому він відразу дав доручення управлінню фінансів ОДА і запевнив присутніх: «Менше грошей, ніж у минулому році, виділяти ми не будемо, це однозначно. Ми повинні зробити все, щоб якомога більше наших дітей пройшло оздоровлення. Дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 1333 в нашій області, а планується оздоровити 1298. А інші? Невже якась частина сиріт не буде оздоровлена? Це дурниця». Це ж саме сказав Микола Круглов і відносно інших категорій дітей, у першу чергу соціально незахищених. І наголосив, що якщо для цього необхідно буде внести зміни до бюджету, то такі корективи будуть зроблені.

На оздоровлення управлінню освіти обласної держадміністрації заплановані видатки у сумі 8,7 млн. грн., з них 2,8 млн. грн. — на утримання дитячого оздоровчого центру для дітей-сиріт «Орлятко», 775 тис. грн. — для табору «Джерельце», 5,1 млн. грн. — на придбання путівок для дітей в інші оздоровчі заклади. 1,7 млн. грн. виділяється управлінню у справах сім'ї та молоді ОДА. Їх збираються витратити на два заклади: оздоровчий комплекс санаторного типу «Очаків» (941 тис. грн.), в якому планується оздоровити 325 дітей, та дитячу оздоровчу базу «Маяк» у Рибаківці (637 тис. грн.), в якій відпочиватиме 225 чоловік. Заїзди передбачають розпочати з четвертого червня.

Наприкінці наради керівники оздоровчих закладів висловили свої зауваження та наголосили на проблемах, з якими їм доводилось або й доводиться зустрічатись у своїй роботі. Зокрема дитячий табір «Примор'я» змушений боротись із незаконним захопленням пляжу приватними структурами. Таку ж проблему назвало й керівництво «Алого парусу». Відповідь губернатора була однозначна: знести всі незаконні забудови й огорожі, а невдоволені нехай звертаються до суду, якщо, звісно, наважаться, адже будь-яка забудова пляжної території, особливо тієї, що передбачена для дитячого оздоровлення, вважається протизаконною.

Торкнулися також питання курортної зони Коблеве, в якій розташовано багато оздоровчих структур, зокрема дитячих. Проблема виявилася в тому, що багато з них не мають конкретної адреси і значаться як заклади Березанського району без конкретної прив'язки до населеного пункту, а тому не є можливим визначити відповідального за утримання та стан баз відпочинку. Микола Круглов зауважив, що зараз ведеться робота стосовно зміни меж села Коблеве і надання йому статусу селища міського типу або навіть міста, а розширення меж дозволить включити оздоровчі заклади до території Коблівської курортної зони і зняти проблему.

Автор: Тетяна КОРЕНКІВСЬКА

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014