ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




МИТНИКАМ ДОДАЛОСЯ РОБОТИ
27.10.2011 / Газета: Акценти / № 41 / Тираж: 5000

Наша країна намагається перейняти усі європейські стандарти, і з кожний днем ми стаємо ближче до Європи. Принаймні саме в цьому нас запевняють можновладці. Так чи інакше, але одну з головних ролей у цьому виконують українські митники. Адже вони перші, кого бачить будь-яка людина, перетинаючи кордон України. Чергові зміни у митному законодавстві мають скоротити час, за який «охоронці кордонів» перевірятимуть різноманітні вантажі. У цьому журналістів запевняли фахівці Херсонської митниці під час чергової прес-конференції

Основною проблемою митників залишаються черги, у яких вантажі чекають на перевірку. Але це поки що... У зв'язку з прийняттям нових законодавчих актів, запевняють фахівці митної служби України, найближчим часом поняття «черга» для тих, хто ввозить до нашої країни вантаж, просто не існуватиме. Відтепер існує поняття «попередній документальний контроль»,

- Попередній документальний контроль — це контрольні заходи,

які полягають у перевірці документів та відомостей, необхідних для здійснення державного санітарно- епідеміологічного, ветеринарно- санітарного, фітосанітарного, екологічного контролю та контролю за переміщенням культурних цінностей та здійснюються митними органами у пунктах пропуску через державний кордон України стосовно окремих товарів, у тому числі продуктів та сировини тваринного походження, що ввозяться на митну територію України, у тому числі з метою транзиту, — пояснив перший заступник начальника Херсонської митниці Віктор Альохін.

Кабінет Міністрів-України своєю Постановою затвердив перелік товарів, що підлягають попередньому документальному контролю. Окрім того, в цьому ж документі, окремі види контролю для низки товарів при переміщенні їх через кордон, скасовано взагалі.

При ввезенні будь-якого вантажу на територію України, працівники митної служби зобов'язані його перевірити. Але для різних товарів змінюється відповідна кількість служб, які його перевірятимуть. Тепер більшу частину перевірок здійснюватимуть самі митники. Наприклад, санітарно- епідеміологічний чи ветеринарно- санітарний контроль залежить саме від фахівців митної служби України, За відповідним управлінням залишається лише радіологічний контроль. Спеціалісти Херсонської митниці зазначають, що у радіологічної служби досить «серйозне обладнання, та й коштує воно недешево». Тому перевірка даних показників залишається за радіологами.

Одна з основних задач попереднього митного контролю, за словами фахівців з Херсонської митниці — це скорочення загального часу проходження контрольних процедур на кордоні та скорочення черг транспортних засобів у пунктах пропуску. Тепер особі, яка перевозить товари, що швидко псуються, наприклад рибу, не доведеться чекати на кордоні.

- Вантаж, який відповідним чином упаковано, тобто виконано всі відповідні вимоги для того, аби зберегти цілісність товару, ми можемо одразу відправляти вглиб країни. Звичайно ж, перевіривши всі відповідні документи. Якщо ніяких зауважень на кордоні немає, то товар відправляють на митницю призначення і перевіряють там за всіма вимогами закону, — зазначає начальник відділу митного оформлення Херсонської митниці, Юрій Тавожнянський.

Таким чином тепер працівникам митниці роботи додасться, а на скільки конкретно буде скорочено час проходження митного контролю, наразі фахівці Херсонської митниці сказати не можуть. Адже у повному обсязі нове законодавство вступить удію лише 16 грудня, цього року, але зазначають, що все, як і раніше, залежить від виду вантажу та часу, коли привезли товар. Можливо, новий «попередній документальний контроль» і справді допоможе прискорити товарообіг та створити комфортні умови для тих, хто постійно користується послугами митників.

Автор: Олена Кучерява

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 31.10.2011 / Чорноморець
00:00 27.10.2011 / Акценти
00:00 27.10.2011 / Акценти


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012